Šahovska "simultanka"

Datum objave: 02. 04. 2015

V četrtek, dne 2.4.2015 ob 15.30 uri, je v restavraciji Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah potekala šahovska SIMULTANKA s cca. 25 do 30 udeleženci različnih starostnih skupin. Med njimi so bili tudi šahisti Šahovskega kluba Šmarje pri Jelšah ter štirje stanovalci našega doma. Ga. Jerič Helena, ga. Angela Dobravc, g. Franc Jazbec in g. Anton Uršič, so se kar dobro držali in uživali v igranju.
Simultanko je pričel  mednarodni šahovski mojster g. Zlatko Bašagić , nato pa nadaljeval g. Matej Šebenik, ki je pod njegovim mentorstvom dosegel velemojstrski naslov.
Simultanka je bila posvečena upokojitvi g. Zlatka Bašagića, ki je v slovenskem prostoru, na šahovskem področju, pustil pomemben pečat. Poleg tega, da je vrsto let vzgajal šahovski podmladek, je potrebno navesti zadnji veliki uspeh, saj je pod njegovim mentorstvom, 14- letna Laura Unuk leta 2014, dosegla naziv svetovne mladinske šahovske prvakinje.
G. Zlatko Bašagić je od oktobra 2014 stanovalec šmarskega doma upokojencev - enote Podčetrtek. Prav zaradi tega dejstva, smo v domu veseli, da smo lahko organizirali turnir na tako visokem nivoju.



Galerija...