Obvestilo za svojce - 12.11.2020

Datum objave: 12. 11. 2020

Spoštovani,

obveščam vas, da smo bili včeraj v domu primorani vzpostaviti rdečo cono. Pri stanovalki, ki se je zdravila v bolnišnici, smo iz preventivnih razlogov takoj po odpustu opravili kontrolni test, ki je pokazal pozitiven rezultat na COVID-19. Stanovalka je bila v skladu z izdelanimi protokoli ob sprejemu nameščena v sivo cono, kjer se vse nameščene obravnava s posebnimi preventivnimi ukrepi. Navedeno pomeni tudi, da z drugimi stanovalci ni bila v nikakršnih stikih, tako da nevarnosti prenosa okužbe na druge stanovalce v tem primeru ni. Stanovalka se počuti dobro in zaenkrat ne kaže znakov obolenja. Zanjo skrbi posebna ekipa zaposlenih. 

Sporočam vam tudi, da smo v zadnjih dveh mesecih v domu zaposlili dodatnih 10 sodelavcev. Ekipo smo okrepili z željo, da bomo kljub vsem omejitvam in dodatnim nalogam, vsaj nekoliko razbremenili vse svoje zaposlene, za katere je bilo delo že v spomladanskem valu izredno naporno in takšno na žalost tudi ostaja. Danes celotna ekipa prispeva izreden prispevek k zdravstveni negi in oskrbi stanovalcev, preprečevanju prenosa okužb in ustvarjanju prijaznih dni, sodeluje pri hitrih reorganizacijah in nadomeščanju odsotnih sodelavcev zaradi bolezni, karanteni in podobnega. 

Z novimi sodelavci bomo tudi lažje kakovostno in lepo poskrbeli za stanovalce.

Utrip življenja poskušamo peljati kar se da po ustaljenih tirnicah. Dnevno potekajo individualne obravnave in dejavnosti v manjših skupinah. Stanovalcem po želji priskrbimo priboljške iz trgovine ali domske kavarne. Dneve si krajšamo z različnimi dejavnostmi, kot so pogovori, druženja v manjših skupinah, branje, gledanje televizije, pletenje, meditacija, kuhanje in peka priboljškov. 

Za ves trud se vsem zaposlenim z velikim spoštovanjem najlepše zahvaljujem. 

Zelo veseli smo odziva svojcev, ki vsakodnevno preko telefonskih in video klicev polepšajo dni svojim najdražjim. Stanovalci bodo zagotovo veseli tudi kakšnega pisma, videoposnetka in fotografij iz domačega okolja. 

Obiski zaenkrat zaradi slabe epidemiološke slike ostajajo omejeni. V primeru paliativnega zdravstvenega stanja pri stanovalcih ali res neodložljivih obveznosti jih izvedemo pod posebnimi pogoji. Stanovalcem so zaenkrat odsvetovani tudi odhodi iz doma. Upamo, da vse to kmalu mine.

Zimsko obdobje, ki je pred nami, prinaša mnogo izzivov in prilagajanj. Z znanjem, izkušnjami in energijo, ki jo premoremo, bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bo to obdobje čim bolj normalno. Vendar bomo ob vseh znanih dejstvih potrebovali tudi veliko sreče.

Z upoštevanjem ukrepov, podporo in vključevanjem na nekoliko drugačen način nam lahko pomagate. 

Hvala in ostanite zdravi.


                                    Gordana Drimel, direktorica