Slovenska bakla v Domu upokojencev Šmarje

Datum objave: 10. 06. 2021


Od začetka maja do sredine julija Slovenska bakla potuje po vseh slovenskih občinah. S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev navdihuje Olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokio 2020 (2021) v njihovih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na 32. olimpijskih igrah nove dobe.
Slovenska bakla je v četrtek, 10. junija 2021, ob 12. uri pripotovala v občino Šmarje pri Jelšah.

Osrednja prireditev je potekala na atletski stezi za OŠ Šmarje pri Jelšah, v eni uri pa je bakla potovala po središču Šmarja pri Jelšah in povezala javne ustanove, športna društva in posameznike, ki so pisali športno zgodovino občine.

Organizator sprejema Slovenske bakle je Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah predlagal kot enega od nosilcev bakle v Šmarju pri Jelšah.

Z veseljem in s ponosom smo se odzvali povabilu in prevzeli Slovensko baklo.

Približno okoli 12.20 ure sta baklo iz rok predstavnika Muzeja baroka Šmarje prevzela g. Sivka Janez v imenu stanovalcev in ga. Viktorija Kobilšek v imenu zaposlenih.

Stanovalci in zaposleni smo pred domom naredili »špalir« in s slovenskimi zastavicami v rokah ter aplavzom potrdili našo podporo slovenskim športnikom.

Simbolična predaja je trajala kratek čas, nato pa je kolesar baklo ponesel v Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.






Galerija...