Bili smo v Vinkovcih

Datum objave: 07. 05. 2013

Zaposleni v domu smo se, v okviru individualnega načrta odločili, da stanovalcu Perotu Kuljanski, ob njegovem 90.rojstnem dnevu, podarimo nekaj posebnega.
V torek, dne 7.5.2013, smo ga peljali v "Obiteljski dom" v Vinkovce, kjer živi njegova skoraj 93-letna sestra, s katero se nista videla od leta 1988, kar pomeni polnih 25 let. G. Pero Kuljanski živi v Domu upokojencev Šmarje že 13 let in v tem času je bil in je še vedno nepogrešljiv pri dejavnostih, ki so v korist vsem, ki živijo in delajo v domski skupnosti.
Srečanje je bilo čustveno, ganljivo, prisrčno in prav vsi, ki smo bili priča izjemnemu dogodku, smo imeli solze v očeh. Najprej pri prihodu in kasneje ob odhodu.
Zaposleni iz doma Vinkovci so nas toplo sprejeli in nas seznanili z oskrbo, ki jo nudijo svojim stanovalcem. V njihovih dveh "Obiteljskih domovih" živi v vsakem po 20 stanovalcev in občutek imaš kot, da prideš v razširjeno družino. Izmenjava mnenj in izkušenj je bila dobrodošla in v obojestransko korist, seveda pa smo jih povabili, da nam vrnejo obisk.
Po končanem obisku smo zavili še v sosednji Vukovar, ki je oddaljen le 14 kilometrov, da je g. Pero obudil spomine iz mladih let. Mesto herojev je naredilo velik vtis na nas.
Fotografije, ki so nastale, bodo krajšale dni g. Perotu, prav tako pa tudi spomini na dan in ure preživete s sestro Pelko Teofilović.


Galerija...