Športno družabne igre stanovalcev

Datum objave: 30. 05. 2013

V četrtek, dne 30.5.2013, so v organizaciji Doma Lipa Štore, potekale športno družabne igre stanovalcev domov upokojencev celjske regije. Miselna igra, metanje obročkov, štafeta in met kocke so bile štiri discipline, v katerih so se pomerili stanovalci.
Ekipo posameznega doma so sestavljali štirje stanovalci in dva navijača ter dve spremljevalki. Na igrah so se pomerile ekipe 14. domov upokojencev.
Ekipa šmarskega doma je pridno trenirala, kar so pokazali rezultati ob končanem tekmovanju.
V igri "štafeta" so zasedli 4. mesto, pri miselni igri 2. mesto, v metanju kocke so bili 8., v igri "metanje obročkov" pa so zasedli 9.mesto.
SKUPNO SO IZMED ŠTIRINAJSTIH DOMOV UPOKOJENCEV ZASEDLI 5. MESTO, kar je izreden rezultat, glede na starost tekmovalcev, ki je bila v tej ekipi zagotovo najviišja proti ostalim, saj so v šmarski ekipi tekmovali 88, 85, 78 in 77 let stari stanovalci. Navijača pa sta bila sploh brez konkurence pri letih, saj sta skupaj stara 180 let.
Že med vožnjo na tekmovanje so bile izrečene obljube o nagradi, ki bo sledila, v kolikor se bodo kot ekipa dobro odrezali in tako smo na poti domov zavili v vrtnarijo Valner pri Šentjurju, kjer je za povrh, poleg prelepih rož, ob katerih smo se fotografirali, pristopil inženir Drago Jančič, ki ga predobro poznamo iz radia Štajerski val, kjer ob sobotah deli nasvete o rastlinah v kontaktni oddaji, in se posvetil stanovalcem ter posameznim svetoval pri nakupu. Ob slovesu je padla tudi skupinska fotka, ki si jo lahko ogledate v galeriji in bo vsem v drag spomin.
Ob vračanju pa smo se ustavili še v Šolskem centru Šentjur, da pozdravimo Slavka Gabra, ki je več let z dijaki in študenti zasajal grede v okolici doma. Ob njegovem presenečenju smo bili zadovoljni, hkrati pa veseli rožic, ki jih je podaril vsakemu stanovalcu, za katere skupaj z dijaki skrbi in jih vzgaja.

Galerija...