Izobraževanje za zaposlene

Datum objave: 11. 12. 2013

V sredo, dne 11.12.2013 med 13.00 in 16.15 uro, je v Centru aktivnosti potekalo izobraževanje za delavce z naslovom "Gibalne in socialne igre za delo s starostniki in osebami z demenco".
Mnoge osebe z demenco iz različnih razlogov sčasoma postajajo samotarji in pogosto sploh ne znajo več navezati kontakta z drugimi. Postopoma izgubljajo socialne veščine, mimika obraza postaja neizrazna, toga, besedni zaklad in možne teme pogovora slabijo, večata se strah in sram pred socialnimi kontakti. Ljudje postajajo vedno bolj oamljeni, otopeli, žalostni in v njihovem življenju se za humor redko najde prostor.
Cilj predavanja je predstaviti organizacijo in delovanje skupine, vzpodbuditi k razmišljanju in iskanju načinov tkanja ugodnih, pozitivno naravnanih kontaktov v bivanjskem okolju dementnega, ki bodo razbremenjevali tako starostnike z različnimi duševnimi motnjami(depresije, anksiozne motnje..) kot kader, ki z njimi dela. Obremenitve pomembno vplivajo na zadovoljstvo (posredno tudi na zdravje)stanovalcev. Sodelavci pa ob tej obliki dela razširijo svoj razpon psihosocialnega delovanja, deležni so večjega zadovoljstva s svojim delom in pripomorejo k prevenciji izgorevanja.

Galerija...