Kuhinja

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah po načelih zdrave prehrane pripravljamo navadno in dietno prehrano. Zagotavlja varno in zdravo prehrano skladno z zahtevami HACCP.

Prehrano se načrtuje v skladu s potrebami stanovalcev in drugih odjemalcev – kot so svojci, obiskovalci in servisne službe za uporabnike pomoči na domu.

Stanovalci obroke lahko pojedo v restavraciji, v stanovanjskih skupinah po nadstropjih ali v sobah, če to želijo.

Za vse, ki se restavracije ne poslužujejo, se distribucija prehrane vrši po nadstropjih z ogrevalnim vozom, kjer je možnost, da lahko ob delitvi hrane posameznik izrazi željo, kaj si želi ta trenutek zaužiti. V največji meri so upoštevane osebne zahteve glede prehranjevanja in posebnosti.

Hrano (glavni obrok) v nadstropjih porcionira zaposleni kuhar iz enote kuhinje. Takšna organiziranost omogoča dobro informiranost o navadah ljudi – ustaljenih ritualih in vzorcu prehranjevanje, ter lažjem izboru želenih prehrambenih asortimanov.

Dnevno lahko v času malice ali kosila zunanji uporabniki pri nas kupijo obrok, katerega lahko pojedo pri nas v jedilnici ali ga v menaži odnesejo. Prav tako sta za vse sladokusce na razpolago dnevno sveže krem rezine ter jabolčni zavitek.

Dobra hrana iz domske kuhinje, je prav gotovo razlog več, da si posamezniki olajšajo življenje ob raznih praznovanjih. Z naročilom različnih menujev, jedi na žlico, raznih narezkov, peciva, zavitkov, potice, krofov in drugega po predhodnem naročilu je Dom odprt za zunanje uporabnike.